Привет!меня зовут Юлианна,подснежник о котором я буду писать называется Перелеска благородная.Перелеска благородная имеет второе название Печёночница,что на лат.Hepatica nobilis.
Перелеска благородная травянистое,зимнезелёное растение,вид рода Печёночница семейства Лютиковые.Печёночница благородная-многолетние травянистое растение.Достигает в высоту 5-15см.Листья-прикорневые,расположены на длинных черешках,кожистые,сердце видно-трехлопастные,с верхней стороны тёмно-зелёные, с нижней — имеют фиолетовый оттенок.Цветок одиночный,в диаметре 2-3 см расположен на верхушке цветочного стебля,с 3-4 прицветниками,собранными в чашечку.Сам цветок синевато-фиолетовый.А сердцевина жёлтая.Цветение-апрель-май.Я сочинила стих о перелеске,послушайте:

Перелеска,перелеска
Что за имя,красота
Где растёшь ты перелеска
Там творятся чудеса!!!
Я очень люблю перелески особенно благородные.А вы??
Информация взята с сайта:
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%87%D1%91%D0%BD%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0_%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%8F

Harilik sinilill.

Hepatica nobilis on omistatud Johann Christian Daniel von Schreberilt (1771), kuigi esineb juba Pierre de Garsault'l (1764). Karl Linné antud nimi on Anemone hepatica (selle juurde on osa botaanikuid tagasi tulnud). On ka nimi Hepatica triloba, mis pärineb Chaix'lt.
Hariliku sinilille eestikeelne tavanimi ja Eestis üldiselt levinud nimi on sinilill. Teine levinud rahvapärane nimi on külmalill. See on üldine Virumaal ja Järvamaal ning kohati Harjumaal, Läänemaal, ka Saaremaal, Viljandimaal ja Tartumaal. Nime 'sinilill' variandid on sinelill (Halliste kihelkonnast Karistest), sinelillike (Karula kihelkonnast), siniellelilli (Halliste kihelkonnast Abjalt). Teised nimed on veel jürilill, keltsalill, külmaelane, külmaölane, lumelill, lumekannike, lumekelluke, maksalehed, metsamirt, kopsurohi, sapihein, surmalill ja siniülane.
Uuemad fülogeneesiuuringud on näidanud, et taim kuulub pigem ülase (Anemone) perekonda, mistõttu tema ladinakeelseks nimeks oleks Anemone hepatica.
Sinilille kõrgus on tavaliselt 10–20 cm, alates 5 cm, mõnikord kuni 25 cm. Õied avanevad väga lühikese varre otsas. Õitsemise aja jooksul kasvab õievars pikemaks.
Sinilill kasvab pärismaisena kogu Euroopas, sealhulgas Hispaanias, Itaalias, Albaanias, Bulgaarias, endises Jugoslaavias, Rumeenias, Prantsusmaal (ka Korsikal), Šveitsis, Austrias, Tšehhis, Slovakkias, Saksamaal, Poolas, Ukrainas, Valgevenes, Venemaa Euroopa-osas, Taanis, Eestis, Rootsis, Soomes, ja Norras. Euroopas ei kasva sinilill pärismaiselt Suurbritannias ja enamikul saartel, Loode-Hispaanias, Põhja-Prantsusmaal, Hollandis, Põhja-Skandinaavias ning Lõuna-Ukrainas ja Lõuna-Venemaal.
Õitega varsi on looduses ühel taimel 8–12. Varrel ei ole lehti, välja arvatud kolm väikest kõrglehte otse õie all.
Varred on peened, karvased, punakaspruuni värvi, karvad on rohelised.
Varred on karvased kaitseks varakevadiste külmade vastu.

ссылка:
http://et.wikipedia.org/wiki/Harilik_sinilill